fbpx
Loading...

Sifu Sergio

Home » Sifu Sergio
Sifu Sergio 2017-12-04T16:28:43+02:00

Sifu Sergio

Ο “Grand Master”  Iadarola ξεκίνησε την καριέρα του στις πολεμικές τέχνες στην    ηλικία των έξι ετών με την ιαπωνική τέχνη του Τζούντο στην ολλανδική πρωτεύουσα Άμστερνταμ (Ολλανδία). Στην ηλικία των δώδεκα σπούδασε  Pencak Silat (Pamur στυλ) και Wado Kai Karate.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξε μεγάλος θαυμαστής του Bruce Lee και διάβαζε όλα όσα είχαν να κάνουν μαζί του. Ακόμη και γράφοντας επιστολές σε μερικούς από τους πρώτους μαθητές του Bruce όπως ο James de Mile και Jesse Glover. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων ο Sifu Sergio επισκέφθηκε όλες τις σχολές πολεμικών τεχνών στο Άμστερνταμ μαζί με μια ομάδα φίλων του για να δει τις κατηγορίες ή να κάνουν μαθήματα στις διαφορετικές τέχνες που η πόλη είχε να προσφέρει.

Το 1987 ξεκίνησε επίσης την κατάρτιση στο πλαίσιο του συστήματος Wing Chun υπό τον Sifu Ρ. Vogel και τον Grandmaster Wang KIU, Μετά από περίπου δύο μήνες κατάρτισης, διάβασε το βιβλίο Wing Tsun Kuen από τον Grandmaster Leung Ting (τεχνική κλειστής πόρτας του αείμνηστου Grandmaster Yip Man) . Μετά την ανάγνωση του βιβλίου διέκοψε την εκπαίδευσή του στη σχολή του Sifu Vogel μετά από περίπου 4 μήνες εκπαίδευσης και άρχισε να ψάχνει για μία σχολή με το σύστημα Leung Ting.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε  την κατάρτιση του στο WT με τον δάσκαλο Sifu Schäfer,άλλα μετά απο έναν μήνα  είχε ένα δυσάρεστο ατύχημα με το αυτοκίνητο . Εννέα μήνες αργότερα συνέχισε την κατάρτισή του στο WT και λαμβάνει τελικά το πρώτο Τεχνικό επίπεδό του από τον  Sifu Kernspecht, τον κύριο εκπαιδευτή του EWTO το1994 στο Άαχεν της Γερμανίας.

Κατά την περίοδο από 1994 -1998 ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη σε πολλά σεμινάρια στη Γερμανία και στην Ιταλία του Sifu Ε. Botztepe και λαμβάνοντας εκατοντάδες ιδιωτικά μαθήματα από διάφορους δασκάλους WT όπως ο Sifu Edel, Sifu Αβτζί κλπ. Το 1997 – 1998 διορίστηκε προϊστάμενος του ισραηλινού EWTO από τον Sifu Kernspecht και έτσι μετακόμισε στην ισραηλινή πρωτεύουσα του Τελ Αβίβ, όπου έκανε μια επιτυχή ακαδημία μέχρι που αποφάσισε να φύγει από τη χώρα λόγω της πολιτικής κρίσης.

   

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ασία κατά το έτος αυτό το όνειρό του έγινε πραγματικότητα όταν συνάντησε τον Grandmaster Leung Ting στο Χονγκ Κονγκ. Μετά από τη θέσπισή του ως μαθητή από τον Leung Ting, έρχεται για πρώτη φορά στο Ζάγκρεμπ για να ολοκληρώσει την εκπαιδευσή του στο άοπλο σύστημα υπό τον Sifu Slavko Truntic, έτσι ώστε ο Leung Ting μόνο να τον διορθώσει. Πήρε πάνω από 100 ώρες ιδιαίτερα μαθήματα από τον Grandmaster κατά την περίοδο του Ιανουαρίου του 1998 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 στο Χονγκ Κονγκ, στο Sun Tak και ακόμη συνέχισε στις διακοπές με τον Sigung στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Κατά την διαμονή του  στο Χονγκ Κονγκ συχνά είχε την τύχη να κοιμηθεί στη σχολή και στο σπίτι της θείας του φίλου του και, τελικά να διδαχθεί ολόκληρο το άοπλο σύστημα απο τον Leung Ting το έτος 2000.
 

Τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2001 ο SP Iadarola ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να ολοκληρώσει την εκμάθηση στα όπλα WT : το Look Dim Poon Kwun και το Bart Cham Τάο υπό τον Si-Pak Fong του Wai Hung (Fong Allan). Όντας ο πρώτος που διδάσκεται το Bart Cham Τάο από τον Sifu Fong, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού προήχθη στο έβδομο επίπεδο από τον Si-Pak Fong του Wai Hung. Λόγω των περιστάσεων ο Sifu SP Iadarola αποφάσισε τον Ιανουάριο του ’02 να ξεκινήσει την ένωσή του IWKA για να προωθήσει και να διαδώσει το αυθεντικό σύστημα Wing Tjun.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ο grandmaster του IWKA Sifu Sergio Iadarola μελέτησε διαφορετικές καταγωγές του Wing Tjun στην Κίνα, όπως η τεχνική της οικογένειας Lo υπό τον Sifu Cheng Kwong  διάδοχο του Sifu Wai Check Yan που του δίδαξε την Saam Bai fat και την τέχνη της Kam Na, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πήγε να διδαχθεί απο τον γιο του αείμνηστου Grandmaster Pak Cheung και Sifu Pak Cheung Kau στην ηπειρωτική Κίνα.

  

Κατά την περίοδο αυτή μελέτησε και την τέχνη του Βραζιλιάνικου Jiu-Jitsu για την περαιτέρω μελέτη των τεχνικών εδάφους. Μετά από αυτό πήγε για να σπουδάσει την τέχνη του συστήματος των Τανγκ lam Siu Tjun (Weng Chun) του αείμνηστου Grandmaster Τανγκ Yick υπό τον Sifu Tang Chung Pak που του δίδαξε ο Luk Dim Poon Kwan και ο Sifu Sunny λοιπόν (το τελευταίο φοιτητή στα τέλη της GM Tang Yick), ο οποίος του δίδαξε το υπόλοιπο του συστήματος σε ιδιαίτερα μαθήματα.
   

Grandmaster Tang Yick
Για την περαιτέρω επέκταση της εκπαιδευσής του, σπούδασε, επίσης, τόσο το Sum Nung (Yuen Kay Σαν) Wing Chun άλλα και το στυλ πρόγονος όλων των σύγχρονων τεχνικών Wing Tjun, το σύστημα Fukien Yong Chun Bak Χοκ (Λευκού Γερανού), υπό τον Sifu Cliff Ip σε έντονα ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα μετακόμισε στην Κίνα για να ζήσει στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να αφιερώσει όλο το χρόνο του στη μελέτη και την έρευνα της τέχνης υπό τον Sifu Sunny. Έτσι και Sifu Cliff Ip (οι οποίοι στο πλαίσιο εταιρικής σχέσης, ανέπτυξε ένα νέο αποτελεσματικό σύστημα στο Χονγκ Κονγκ για να διδάξει και να προωθήσει τους εμπορικό σήμα των πολεμικών τεχνών).

Επισκέφθηκε επίσης το χωριό GU LO στην ηπειρωτική Κίνα, όπου βρίσκεται το μοναδικό συστήμα Gu Lo Wing Tjun το οποίο διατηρεί τις τελευταίες διδασκαλίες του αείμνηστου Grandmaster Dr. Leung Jan.
  
Κατά τη διάρκεια του έτους 2010 λόγω της εντατικής έρευνας του Sifu Sergio Iadarola και με τη βοήθεια του φίλου του, Sifu Benny Meng, επιμελητή της VTM, στο Ντέιτον του Οχάιο, ο οποίος έκανε εκτεταμένη έρευνα σε μυστικές κοινωνίες για συστήματα Wing Chun, εισήχθη στην Suhu του Λιν Xiang Fuk (Sifu σε Fukienese) σε HEK Ki Boen Eng Chun (Black Flag Chun Πτέρυγα).

 

Μερικές από τις εμπειρίες του μοιράζονται σε εμάς μέσω του sifusergio channel , το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα κανάλια για Wing Chun στο YouTube.

Επί του παρόντος,ο Sifu Sergio Pascal Iadarola εξαπλώνει όλες τις γνώσεις του σε όλη την ένωσή του το IWKA η οποία έχει υποκαταστήματα σε περισσότερες από 11 χώρες σήμερα.

Ο Sifu Sergio είναι:

  • Διεθνής κύριος Εκπαιδευτής  και Διευθύνων Σύμβουλος του IWKA με έδρα το Shenzen (ΚΙΝΑ)
  • Διευθυντής Ευρωπαϊκού προγράμματος HKB Wing Chun υπό τον Sifu Lin Xiang Fuk  (ΗΠΑ)
  • Επίσημος Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής και ερευνητής της VTM (ΗΠΑ)
  • Επίσημος Δυτικός Εκπρόσωπος για τον οργανισμό Ving Tsun and Dragon Kung Fu του Sifu Cheng Kwong .
  • Κύριος εκπαιδευτής για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για τον Sifu Sunny